Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zwarte Christus blijft in Wyck

Zwarte Christus blijft in Wyck
MAASTRICHT (RKNieuws.net) - De festiviteiten rond 200 jaar Zwarte Christus zullen zich dit weekeinde noodgedwongen alleen in Wyck afspelen. De Servaasbrug is niet beschikbaar, waardoor een belangrijk deel van de route die de stoet met het Christusbeeld door de binnenstad zou afleggen geschrapt moest worden.

Op zaterdag 11 september om 18.15 uur vertrekt een historische stoet met het beeld, dat vervoerd worden met een originele Franse ossenkar, voor een rondtocht van drie kwartier. Gestart wordt in de Wycker Brugstraat waar de Zwarte Christus bij huisnummer 59 op de ossenkar wordt gelegd en via Lage Barakken, Hoogbrugstraat en Rechtstraat gaat het naar de Martinuskerk waar om 19.00 uur een pontificale hoogmis begint.

Op zondag beginnen de herdenkingfestiviteiten om 10.00 uur met een hoogmis, met aansluitend - om 11.15 uur - de jaarlijkse processie door Wyck. In de Martinuskerk kan tussen 13.00 en 17.00 de tentoonstelling worden bekeken over de Zwarte Christus, dat in 1804 naar Wyck kwam. (em)
 
 

 

Rorate Zoeken