Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Algemeen Kapittel Benedictijnse congregatie Onze-Lieve Vrouw Boodschap

Algemeen Kapittel Benedictijnse congregatie Onze-Lieve Vrouw Boodschap
BRUGGE (RKnieuws.net) - Van 6 tot 12 september 2004 kwam het Algemeen Kapittel van de Congregatie
O.L.V. Boodschap samen. Deze vierjaarlijkse samenkomst vond dit jaar plaats in de Sint-Andriesabdij (Zevenkerken) te Brugge.


De Congregatie is wereldwijd verspreid. In Europa zijn er mannenkloosters in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Polen en in Portugal. Twee gemeenschappen bevinden zich in Indië. De Afrikaanse gemeenschappen zijn
gevestigd in de Democratische Republiek Kongo, in Nigeria en in Ruanda. Verder is er een gemeenschap in de Verenigde Staten, één in Trinidad en één in Peru. Ook behoren twee vrouwengemeenschappen tot de Congregatie; deze zijn respectievelijk gevestigd in België en in Ruanda.

Tijdens de werkzaamheden lag de nadruk vooral op de samenwerking en de solidariteit onder de verschillende kloostergemeenschappen van de Congregatie.

Twee belangrijke beslissingen werden genomen.

Het Algemeen Kapittel heeft de Sint Adelbertabdij (Egmond, Nederland) in de Congregatie opgenomen.

Op dit Algemeen Kapittel eindigde het mandaat van de Ierse abt voorzitter Celestine Cullen. De leden van het kapittel kozen de abt van de abdij Sankt Matthias (Trier, Duitsland), p. Ansgar Schmidt, tot nieuwe voorzitter van de
Congregatie voor de volgende acht jaren. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken