Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus vertrouwt wereldvrede toe aan Maagd Maria

Paus vertrouwt wereldvrede toe aan Maagd Maria
VATICAAN (KerkNet/Zenit) - Paus Johannes Paulus II heeft vrijdag de Wereldvrede aan het onbevlekte hart van de Maagd Maria toevertrouwd. De plechtigheid werd door ruim 10.000 gelovigen bijgewoond.

"Donkere wolken verzamelen zich aan de horizon van de wereld. De mensheid, die het derde millennium met hoop verwelkomde, voelt zich nu overwelmd door de bedreiging van verschillende, nieuwe conflicten".

De paus sprak de woorden uit tijdens een gebed dat hij voor het beeld van de H. Ontvangenis op de Piazza di Spagna in Rome op zijn knieën bad.
"De vrede in de wereld is in gevaar", zei de paus in zijn gebed tot Maria. "Daarom komen we naar jou voor een geest die bevrijd is van haat, die openstaat voor wederzijdse vergiffenis en een constructieve solidariteit en vrede".

"Iedere gelovige moet, in zijn eigen levensomstandigheden, een teken zijn - zodat het voor iedereen duidelijk is dat het geloof in Christus het persoonlijke leven verandert en vooruitloopt op een toekomst van vrede, die een betere toekomst is voor allen".
 
 

 

Rorate Zoeken