Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Elf nieuwe priesterstudenten voor het Willibrordhuis

Elf nieuwe priesterstudenten voor het Willibrordhuis
VOGELENZANG (RKNieuws.net) – De priesteropleiding van het Bisdom Haarlem, het Willibrordhuis te Vogelenzang, begint het nieuwe cursusjaar met elf nieuwe studenten. Voor het eerst starten ook twee studenten uit het bisdom Groningen in Vogelenzang.
De priesteropleiding van het Bisdom Haarlem, het Willibrordhuis te Vogelenzang, is met een aantal nieuwe studenten aan het studiejaar begonnen.

Drie nieuwe studenten hebben zich aangemeld vanuit het bisdom, vijf studenten stromen in vanuit de Neocatechumenale Weg uit Nieuwe Niedorp (Redemptoris Mater) en twee nieuwe studenten uit de Filippijnen. Naast deze studenten begint een student aan een bijzonder vooropleidingtraject.

Voor de eerste maal in de geschiedenis van het seminarie Vogelenzang is er een samenwerking met het bisdom Groningen waar twee nieuwe studenten vandaan komen.

De studenten van de Neocatechumenale Weg beginnen met de studie na het volgen van taalcursussen.

Diaken en catechistenopleiding

De diaken- en catechistenopleiding is zaterdag 4 september begonnen met 15 nieuwe kandidaten, waaronder 5 diakenkandidaten, twee van hen voor het militair ordinariaat

Zomeractiviteiten voor jongeren

Afgelopen zomer hebben de priesterstudenten van het Willibrordhuis aan tal van activiteiten deelgenomen. In juli werden door hen op de Tiltenberg twee kinderkampen georganiseerd en begeleid, waar bijna zeventig kinderen aan deelnamen.

De seminaristen organiseerden en begeleidden ook eind juli voor de jongens van Believe it!, in de leeftijd van 12-16 jaar, een reis naar Lourdes.

In augustus trokken anderen naar de St. Louis in de Verenigde Staten voor een nadere kennismaking met Life Teen, waren ze tijdens hun stage getuige waren van het indrukwekkende bezoek van Paus Johannes Paulus II aan Lourdes of werkzaam bij de Zusters van Moeder Theresa in Amsterdam.
 
 

 

Rorate Zoeken