Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vierdaagse rond religieuze koormuziek van renaissance tot nu

Vierdaagse rond religieuze koormuziek van renaissance tot nu
DRONGEN (RKnieuws.net) - Van woensdagavond 3 november tot en met zondagnamiddag 7 november 2004 vindt er in de Oude Abdij van Drongen een vierdaagse rond religieuze koormuziek van renaissance tot nu plaats. Het initiatief richt zich tot jongeren van 16 tot 26 jaar


Misschien ben je een van die mensen die zingend door het leven gaan: zingen onder de douche, op de fiets, achter je bureau,… altijd wel een of ander wijsje in het hoofd, altijd wel een reden om muziek te maken. Misschien kan muziek je soms sterk aangrijpen, je ontroeren maar ook een verlangen aanspreken dat diep in de mens verscholen zit.
Misschien sta je open voor religieuze muziek die heel uitdrukkelijk dit verlangen wil vertolken, er iets mee wil doen. Wellicht is dit initiatief dan iets voor jou: een vierdaagse rond religieuze koormuziek.

"Tijdens deze vierdaagse willen we ons intensief en onder leiding van professionele muzikanten toeleggen op enkele heel oude maar ook eigentijdse parels uit de schat van de koormuziek. We doen dit in een sfeer van bezinning en ontspanning. Eigenlijk willen we al zingende drempels overschrijden. De drempel naar minder evidente, maar echt fascinerende muziek en de drempel naar een openheid voor een geloof dat door toondichters in deze muziek verklankt wil worden".

De vierdaagse is een initiatief van de Oude Abdij van Drongen en de Dienst jeugdpastoraal van het bisdom Gent, met medewerking van het Lemmensinstituut, de Vlaamse koorfederatie (Het Madrigaal / Koor en Stem) en Studentenpastoraal Gent.

Deze vierdaagse valt in de herfstvakantie en is bedoeld voor jongeren tussen 16 en 26 jaar jong. Muzikale vereisten zijn: graag zingen, muziek kunnen lezen en/of enige koorervaring hebben. Wie deelneemt kan zich verwachten aan een professionele benadering en een doorleefde religieuze duiding.

Deelname aan deze vierdaagse kost slechts 100 EUR. In deze prijs is alles inbegrepen: logies, maaltijden, onkosten, vergoeding docenten, verzekering,… Inschrijven doe je door ons een mail te sturen of ons te telefoneren en door 100 EUR te storten op rekening 735-0069849-94 van de diocesane dienst voor jeugdpastoraal met vermelding van je naam en ‘muziekkamp’. Vermeld nog of je sopraan, alt, tenor of bas bent. Om organisatorische redenen moeten wij vragen dat je ten laatste op 15 oktober inschrijft.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 09 235 78 52 (dienst jeugdpastoraal Gent) of via de websites www.ijd.be (zie onder ‘Gent’) of www.oudeabdij.be (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken