Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Lutheraanse Wereldbond veroordeelt aanslagen Sudan

Lutheraanse Wereldbond veroordeelt aanslagen Sudan
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De raad van de Lutheraanse Wereldbond veroordeelt in een verklaring de aanvallen van Arabische milities tegen de burgerbevolking in Soedan. Ze bekritiseert de weigering van de Soedanese regering om een internationale vredesmacht toe te laten.
Tegelijk steunt de raad de oproep van de katholieke bisschoppen van Soedan. Zij roepen de internationale gemeenschap op tot een tussenkomst om de terreur, verkrachting, marteling, moord en slavernij in Sudan tegen te gaan. Bij de Sudanese regering wordt aangedrongen om humanitaire hulp toe te laten.

De Lutheraanse kerkleiders veroordelen ook de gewelddadige aanvallen van de voorbije dagen tegen burgers in Israël, Palestina, Irak en Moskou. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken