Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Hervorming nietigverklaringproces huwelijken noodzakelijk"

VATICAAN (RKNieuws.net) - In sommige landen wordt de kerkelijke wet met betrekking tot de nietigverklaring van huwelijken misbruikt, meldde vrijdag een toonaangevende Vaticaanse functionaris.
Kerkelijke rechtbanken in sommige landen, in het bijzonder in de Verenigde Staten, spreken te snel een nietigverklaring uit die gebaseerd is op onduidelijke gronden, terwijl in andere landen zelfs een duidelijke casus niet leidt tot het ongeldig verklaren van een huwelijk. Dit verklaarde Joaquin Llobel, leraar kerkelijk recht aan de Pauselijke Universiteit van het Heilig Kruis en lid van het tribunaal voor de Apostolische Signatura.
 
 

 

Rorate Zoeken