Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Start Vredesweekmanifestatie 2004 in Zwolle

Start Vredesweekmanifestatie 2004 in Zwolle
ZWOLLE (RKnieuws.net) - De Hogeschool Windesheim in Zwolle was zaterdagmorgen het centrum van samenkomst bij de opening van de Vredesweekmanifestatie.
Ditmaal werd de manifestatie niet alleen georganiseerd door het IKV en Pax Christi, maar heeft ook de Raad van Kerken haar bijdrage geleverd. Voor het Zwols accent was het COS Overijssel verantwoordelijk. Het thema van de Vredesweek 2004 is : "(Be)wegen naar vrede. Stappen tegen geweld".
De dag begon om 9.00 uur met een korte voettocht van het station Zwolle naar de O.L.V. basiliek (de Peperbus) waar de directeur van het COS Overijssel de wandelaars verwelkomde. Vandaar vertrokken de deelnemers naar Hogeschool Winsdesheim.

Volgens woordvoerster Helma Maas hebben zo'n driehonderd mensen aan de manifestatie deelgenomen.
De televisie presentatrice en theologe Jacobine Geel toonde zich in haar rol als gespreksleider van de plenaire onderdelen, betrokken en deskundig.

Alle bezoekers aan de manifestatie kregen bij binnenkomst een blauw koffertje met daarin folders en informatie van en over de organiserende organisaties. Bovendien ontving iedereen een kaartje waarop kon worden aangeven welke stappen naar vrede men op individueel niveau zou kunnen maken. Aan Henk de Haan, voorzitter van de Vaste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer werd een vredeskoffer aangeboden, waarin de kaartjes zaten.

Helaas moest mgr. Ad van Luyn, die voorzitter is van Pax Christi Nederland, verstek laten gaan. Daarentegen waren er deze dag voldoende sprekers die vertelden over hun ervaringen of in debat gingen rondom het thema van de Vredesweek van dit jaar. Onder hen waren ook gasten uit het buitenland die kwamen vertellen over het geweld en verdrukking die zij hebben ervaren in hun eigen land. Zo waren er gasten uit o.a. Irak en Kongo.

De Vredesweekmanifestatie werd afgesloten met een liturgische viering waarin de Algemeen Secretaris van de Raad van Kerken, Inneke Bakker voorging. (th)
 
 

 

Rorate Zoeken