Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Code Music voor jeugd- en jongerenkoren van start

Code Music voor jeugd- en jongerenkoren van start
CULEMBORG (RKNieuws.net) - In Nederland zijn meer dan 1000 kerkelijke jeugd-, jongeren-, en middenkoren actief met 30 000 leden. De vieringen die zij met hun zang ondersteunen trekken wekelijks tienduizenden kerkgangers. Voor deze koren organiseert Code Music op 24 oktober in Houten een grote landelijke zangdag waarop zij zich tevens presenteert als nieuwe landelijke organisatie.
Code Music is een project van de stichting Code-X (Youth & Community Development), in april opgericht door een initiatiefgroep van vrijwilligers en professionals uit het katholieke jeugdwerk. Code-X stelt zich in het bijzonder ten doel jongeren te stimuleren en te ondersteunen in de vitalisering van de katholieke geloofsgemeenschap.

Code Music is een internetcommunity

Code Music bouwt aan een hechte gemeenschap van koren en professionals. Hierbij ligt de nadruk op het functioneren van de koren als onderdeel van de parochiegemeenschap. Code Music organiseert zangdagen en cursussen, geeft muziek uit en brengt mensen met elkaar in contact. Het hart van Code Music is een internetcommunity. Zowel koren als componisten, dirigenten, tekstschrijvers, liturgen, zangpedagogen en uitgeverijen maken hier deel van uit met een eigen internetpagina.

Responz

Het bestuur van Responz, de landelijke vereniging van katholieke jongeren die begin dit jaar wegens bezuinigingen haar bureau moest sluiten, heeft aan Code Music haar lopende verplichtingen, copyrights en voorraad overgedragen.

Landelijke zangdag

De internetcommunity gaat van start tijdens een landelijke zangdag op 24 oktober in Houten. Tijdens deze dag wordt nieuw kerstrepertoire ingestudeerd, treedt het Nationaal Jongerenkoor op en vindt de officiële presentatie van Code Music plaats. Er is tevens een repertoiremarkt.

Meer informatie en opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0345-518731 (di-ochtend en do-ochtend 10.00 u-13.00 u.)
 
 

 

Rorate Zoeken