Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisdom Tucson vraagt faillissement aan

Bisdom Tucson vraagt faillissement aan
TUCSON (RKnieuws.net) - Het bisdom Tucson in de Amerikaanse staat Arizona heeft het faillissement aangevraagd. De bisdomverantwoordelijken stellen dat zij de schadeclaims als gevolg van veroordelingen in zaken tegen misbruik door priesters van het bisdom niet meer kunnen betalen. Volgens bisschop Kicanes is faillissement de beste optie.
Critici voeren aan dat de faillissementsaanvragen van bisdommen een poging zijn om de bezittingen van de kerk te behouden en geen verantwoordelijkheid te moeten nemen voor de tientallen jaren misbruik door priesters.

Het bisdom Tucson heeft al zo´n 20 miljoen dollar schadevergoeding uitgekeerd aan slachtoffers van seksueel misbruik. In 22 andere rechtszaken tegen het bisdom is er nog geen vonnis. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken