Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Servisch-orthodoxe bisschop mag Macedonië niet in

Servisch-orthodoxe bisschop mag Macedonië niet in
BELGRADO (AP) - Een bisschop van de Servisch-Orthodoxe Kerk, Artemije, is dinsdasg aan de grens met Macedonië tegengehouden.
De Orthodoxe Kerk in Macedonië zou Artemije en een aantal andere Servische geestelijken tot ongewenst persoon hebben verklaard. Het incident vloeit voort uit een geschil tussen beide kerken. In 1967 verklaarde een groep priesters uit Macedonië zich onafhankelijk van de Servisch-Orthodoxe Kerk en stichtte een eigen Macedonische orde, die in 1991 na het uiteenvallen van het voormalige Joegoslavië de officiële Macedonische kerk werd.
 
 

 

Rorate Zoeken