Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerken luiden alarmbel over Friese radiodienst

Kerken luiden alarmbel over Friese radiodienst
LEEUWARDEN (RKnieuws.net) - De Raad van Kerken in Friesland wil "zo spoedig mogelijk'' een gesprek met Omrop Fryslân naar aanleiding van het halveren van het aantal Friestalige radiokerkdiensten. Dat zei ds M. Veen, voorzitter van de Raad dinsdag. In de vergadering van mei was al bekend geworden dat de omroep het aantal diensten op de radio in 2005 gaat terugbrengen van 12 naar hooguit vijf of zes.
De omroep liet toen weten dat er in ieder geval op de kerkelijke hoogtijdagen een dienst zal worden uitgezonden.

Ter compensatie voor het verdwijnen van de diensten komt er een nieuw religieus programma, In wurd foar de wike , wekelijks te horen op zondagmorgen tussen 8.30 en 9.00 uur. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken