Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ierse priesters zijn wachten op te laat komende bruiden beu

Ierse priesters zijn wachten op te laat komende bruiden beu
DROGHEDA (RKnieuws.net) - Een toekomstige bruid, die met ruim veertig minuten vertraging in de kerk arriveerde waar de huwelijksplechtigheid zou plaats vinden, moest tot haar verbijstering vaststellen dat het altaar er helemaal verlaten bij stond. Toen Melissa Kenny eindelijk in de St.-Pieterskerk van het Ierse Drogheda arriveerde, vond ze er wel haar toekomstige bruidegom, maar van pastoor Patrick McDonnell was geen spoor meer. Gelukkig voor het koppel had de pastoor zich alleen maar teruggetrokken in de sacristie. Wat niet belette dat de bruid naar eigen zeggen op dat moment de pijnlijkste ervaring in haar nog jonge leven doormaakte. “Iedereen zat me aan te staren en ik was compleet het noorden kwijt. Ik bestierf het!”

Pastoor McDonnell van zijn kant liet weten dat hij er onderhand schoon genoeg van heeft soms drie kwartier te moeten wachten op koppeltjes die in zijn kerk willen huwen.

“De bruid komt wel nooit te laat voor het diner of bij de kapper. Alleen voor de huwelijksplechtigheid in de kerk laten de dames op zich wachten. Een beetje respect voor de misdienaars en de priester is toch niet teveel gevraagd. Het is bovendien opvallend dat het vrijwel uitsluitend de dames zijn die steevast te laat komen opdagen. Tot grote frustratie trouwens van de bruidegommen die zich doodongerust maken.” (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken