Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Facsimile - uitgave Gutenbergbijbel te bezichtigen in Franeker

Facsimile - uitgave Gutenbergbijbel te bezichtigen in Franeker
FRANEKER (RKnieuws.net) - Een facsimile van de Gutenbergbijbel, het oudste gedrukte boek ter wereld, is maandag op een theologendag in Franeker te bezichtigen, zo heeft het ANP gemeld.
Johann Gutenberg drukte tussen 1452 en 1455 in totaal 180 exemplaren. Van de 46 overgebleven exemplaren zijn er 20 compleet.

In Polen is een facsimile-uitgave vervaardigd in een oplage van 190 exemplaren. Die kosten 20.000 euro per stuk. De laatste keer dat een oorspronkelijke Gutenbergbijbel op de markt was, ruim 20 jaar geleden, kostte die meer dan 5 miljoen euro. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken