Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Oost - Europa centraal in Gebedsweek voor Christelijke Eenheid

Oost - Europa centraal in Gebedsweek voor Christelijke Eenheid
BRUSSEL (RKNieuws.net) - Tijdens de jaarlijkse Gebedsweek voor de Eenheid onder de Christenen staat dit jaar de situatie in Oost-Europa, sinds de val van het communisme centraal. De gebedsweek wordt gehouden van 18 tot 25 januari. De teksten werden dit jaar voorbereid door christenen uit Slovakije.

De wereldwijde Gebedsweek voor de Eenheid onder de Christenen wordt al dertig jaar georganiseerd. Sinds 1968 wordt het thema daarvan samen vastgelegd door de Pauselijke Raad voor de Christelijke Eenheid en de Wereldraad van Kerken in Genève.

Christelijke Kerken worden opgeroepen om tijdens die week extra te bidden voor de christelijke eenheid en samen met andere Kerken vieringen en activiteiten te organiseren. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken