Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Twee nieuwe diakens voor bisdom Gent

Twee nieuwe diakens voor bisdom Gent
GENT (RKnieuws.net) - Zondag 26 september om 10 uur wijdt bisschop Luc Van Looy in de Sint-Baafskathedraal van Gent twee nieuwe permanente diakens voor het bisdom Gent: André Schoukens die wordt verbonden aan het dekenaat Geraardsbergen en Johan Van Wassenhove die wordt verbonden aan het dekenaat Deinze.


André Schoukens, woonachtig in Grimminge, is geboren op 6 februari 1950, gehuwd met Linda Sunaert, heeft 4 zonen en werkt in Geraardsbergen. Johan Van Wassenhove, woonachtig in Meigem, is geboren op 1 oktober 1965, gehuwd met Katrien Demarey en werkt als praktijkleraar in Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem. Beide nieuwe diakens blijven na hun wijding hun huidige loopbaan verder zetten.

Tachtigtal diakens

Met de twee nieuwe permanente diakens erbij telt het bisdom Gent nu een 80-tal diakens. Daarnaast volgen er momenteel in het bisdom Gent 14 kandidaten de driejarige opleiding tot permanent diaken (4 nieuwelingen in het eerste jaar, 6 in het tweede jaar en 4 in het derde jaar).

De eerste permanente diakens voor het bisdom Gent werden gewijd in 1973 nadat het permanente diaconaat werd heringevoerd door het Tweede Vaticaanse Concilie (1962-1965). Sindsdien zijn er elk jaar wijdelingen in het bisdom Gent. De diakens zijn in het bisdom Gent actief in alle vormen van pastoraal, hetzij als vrijgestelde, hetzij naast hun gewone dagtaak. De overgrote meerderheid is gehuwd en heeft een gezin. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken