Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus zegent eerste steen nieuw grootseminarie bisdom Haarlem

Paus zegent eerste steen nieuw grootseminarie bisdom Haarlem
ROME - Paus Johannes Paulus II heeft woensdagmiddag aan het einde van de algemene audiëntie de eerste steen voor de nieuwbouw van het grootseminarie van Haarlem in Vogelenzang, gezegend.
De steen werd hem voorgehouden door de bisschop, Mgr.dr. J. Punt, de rector van de Haarlemse priesteropleiding dr. J.Hendriks en rector L.Georges van studiehuis Redemptoris Mater van de Neo-Catechumenale weg in Nieuwe Niedorp, waarvan de kandidaten eveneens in Vogelenzang hun priesteropleiding ontvangen.

De beide rectoren lieten de inscriptie op de steen lezen aan de Heilige Vader, die vervolgens de steen zegende. Het is de bedoeling dat Mgr. Punt volgende week woensdag de steen officieel plaatst in de Tiltenberg, een complex dat door het bisdom vorig jaar werd verworven, en dat momenteel verbouwd wordt om er het grootseminarie van het bisdom te vestigen.

Studenten en docenten van het grootseminarie bezochten de afgelopen week Rome, tijdens een pelgrimage die onder meer voerde tot de graven van de apostelen Petrus en Paulus, andere grote basilieken, de catacomben, Assisi, en ten slotte een ontvangst bij de paus.

Ook brachten ze bezoeken aan de Congregatie voor de Geloofsleer waar ze werden ontvangen door kardinaal Joseph Ratzinger. De kardinaal die in een korte toespraak de studenten een interessante paradox voorhield: De Kerk is de enige realiteit in deze wereld die altijd blijft, maar zonder priesters sterft de Kerk.

Het Haarlemse gezelschap bestond uit de bisschop met enkele medewerkers, de staf en enkele docenten van de opleiding en 35 studenten, van wie twee van het bisdom Groningen.

Mgr. Punt plaatst de steen op 29 september in de Tiltenberg. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken