Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Republikeinse partij: ´Democraten willen Bijbel verbieden´

Republikeinse partij: ´Democraten willen Bijbel verbieden´
WASHINGTON (RKnieuws.net) - De Republikeinse Partij van president George W. Bush geeft toe dat zij massaal verkiezingsfolders heeft verspreid in twee deelstaten waarin wordt gewaarschuwd dat de Democraten van plan zijn de Bijbel te verbieden in de Verenigde Staten. Dat schrijft de New York Times.
De folders werden verspreid in de staten West-Virginia en Arkansas, beide behorend tot de 'Bible Belt'. Op de folders staat een Bijbel afgebeeld met het woord "verboden" erop, terwijl bij 'homohuwelijk' het woord "toegestaan" is afgedrukt.

Een woordvoerster van het Republikeinse Nationale Comité bevestigde dat de mailings het werk zijn van haar partij, en dat zij tot doel hebben religieuze kiesgerechtigden te motiveren om opnieuw voor president Bush, een "herboren christen", te stemmen.

'Walgelijk'

"Wat ze doen is walgelijk", zegt de leider van de liberale religieuze groep Interfaith Alliance. "Ze bespelen de angsten en emoties van de mensen".

Senator John Edwards, kandidaat vice-president voor de Democratische partij, zei in een reactie dat Bush "deze praktijken onmiddelijk moet veroordelen, en iedereen die betrokken is bij de campagne moet zeggen dat ze dit soort tactieken nooit meer moeten gebruiken".
 
 

 

Rorate Zoeken