Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mgr. Muskens bezoekt voetbalwedstrijd

Mgr. Muskens bezoekt voetbalwedstrijd
BREDA (/RKnieuws.net) - Op zondag 26 september bezocht bisschop Muskens, op uitnodiging van de gemeente Breda de wedstrijd NAC-RKC. Buiten hem waren er ook andere toeschouwers uit het kerkelijk leven zoals de pastores Schakenraad en van de Sant uit Prinsenbeek samen met dominee ten Brinke uit dezelfde plaats.
Bisschop Muskens is altijd een sportliefhebber geweest. Op het seminarie speelde ik hockey en nu ik zwem ik wekelijks" vertelt hij desgevraagd. "Sport is een belangrijk sociaal gebeuren. Mensen ontmoeten elkaar en genieten van een leuke wedstrijd. Het is opmerkelijk dat veel jongeren zo’n wedstrijd bezoeken. Voor hen is voetbal, zowel actief als passief, een goede ontspanning."

NAC verloor met 4-0. "Ik vind het jammer dat NAC verloren heeft." zegt bisschop Muskens. "Maar RKC was veel beter. Ze hadden een duidelijke strategie en zo meer overwicht."
 
 

 

Rorate Zoeken