Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Trouwdienst is een kerkdienst

Trouwdienst is een kerkdienst
GRAND RAPIDS (RKnieuws.net) - Een trouwdienst is een kerkdienst, niet slechts een ceremonie. Dat benadrukte de synode van de Netherlands Reformed Congregations, de Noord-Amerikaanse zusterkerken van de Gereformeerde Gemeenten, die vorige week in Grand Rapids bijeenkwam.
Predikanten in de Verenigde Staten en Canada zijn tevens ambtenaar van de burgerlijke stand, zodat bruidsparen niet eerst naar het gemeentehuis gaan. De praktijk rond de huwelijksdiensten verschilt van gemeente tot gemeente. In sommige gemeenten in de Verenigde Staten begint de trouwdag ’s avonds pas en beperkt de ceremonie zich tot een korte bijeenkomst, die dan meer als plechtigheid dan als kerkdienst wordt gezien. De synode besloot hierin meer één lijn te trekken.
 
 

 

Rorate Zoeken