Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus spreekt Eucharistisch Congres toe per satelliet

Paus spreekt Eucharistisch Congres toe per satelliet
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Johannes Paulus II zal de deelnemers van het Internationale Eucharistische Congres, dat in oktober in het Mexicaanse bedevaartsoord Guadelajara gehouden wordt, per satelliet toespreken.
De paus zal de deelnemers toespreken op de slotplechtigheid op 17 oktober en bij die gelegenheid het 'Jaar van de Eucharistie', dat hij op 10 juni heeft aangekondigd, plechtig openen.

Volgens bisschop Carlos Aguiar Retes van Texcoco viel de voorkeur op Guadelajara wegens haar uitgesproken katholieke geschiedenis. Nergens elders in het land was de vervolging van de Mexicaanse katholieken tijdens de jaren twintig van de vorige eeuw zo zwaar als hier. "Vele martelaars, waarvan er velen al of bijna heilig verklaard zijn, kwamen hier om het leven."

Volgens de bisschop begrijpt de Mexicaanse bevolking erg goed dat de paus graag wil komen, maar deze uitnodiging moest afslaan: "Ik denk dat de paus lijdt omdat hij niet aanwezig kan zijn." Desondanks stuurt het Vaticaan een erg uitgebreide delegatie die zal geleid worden door kardinaal Walter Kasper, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Christelijke Eenheid, kardinaal Jozef Tomko, de voormalige prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren, kardinaal Francis Arinze, de prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst, en kardinaal Giovanni Battista Re, de prefect van de Congregatie voor de Bisschoppen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken