Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hans Küng wil tijdelijke paus of leeftijdsgrens

Hans Küng wil tijdelijke paus of leeftijdsgrens
Baden-Baden(CIP) – Theoloog Hans Küng stelt voor voortaan het pauselijke mandaat te beperken tot een periode van 6, 8 of 12 jaar ofwel een leeftijdsgrens voor de paus in te stellen.
De katholieke kerk van vandaag kan het zich niet langer veroorloven te worden geleid door een in zijn mogelijkheden ernstig beperkte paus. Dat verklaarde Küng in een programma van de Duitse radio-omroep Südwestrundfunk. Voor Küng, die in 1979 zijn vergunning om les te geven in naam van de katholieke Kerk verloor, is het ronduit ‘onverdraaglijk’ dat de hoogste kerkleiding zou worden toevertrouwd aan iemand die niet langer over al zijn fysieke en psychische mogelijkheden beschikt.

[Kerknet.be]
 
 

 

Rorate Zoeken