Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Dominee Jesse Jackson in campagneteam Kerry

Dominee Jesse Jackson in campagneteam Kerry
WASHINGTON (RKnieuws.net) - De Amerikaanse democratische presidentskandidaat John Kerry heeft de zwarte dominee Jesse Jackson aangeworven als raadsman in zijn campagneteam. Dat hebben democratische woordvoerders woensdag gemeld.
De dominee, algemeen bekend onder de zwarte Amerikaanse bevolking, wil verscheidene belangrijke Amerikaanse staten aandoen voor de verkiezingen van 2 november om zijn achterban ertoe over te halen
voor John Kerry te stemmen.

In een communiqué geeft Jesse Jackson aan dat hij wil verzekeren dat raciale minderheden onbelemmerde toegang zullen hebben tot de stembussen. Ook benadrukte hij de strijd aan te willen gaan met iedere vorm van intimidatie, met name in de staat Florida, waar vier jaar geleden duizenden zwarte Amerikanen problemen ondervonden bij het uitbrengen van hun stem. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken