Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Stichting Wakker Dier wil aandacht voor dieren in kerk

Stichting Wakker Dier wil aandacht voor dieren in kerk
AMSTERDAM (RKnieuws.net) - De Stichting Wakker Dier roept voorgangers in alle kerkgenootschappen op om zondag - de dag voor Werelddierendag - tijdens de kerkdiensten aandacht te besteden aan het dierenleed in de bio-industrie. Dierendag vindt plaats op het feest van de Heilige Franciscus, van wie wordt verteld dat hij een keer preekte tot de dieren in het bos.
Volgens stichting Wakker Dier is dierendag een goede aanleiding om "ook in de kerken stil te staan bij de verantwoordelijkheid die de mens volgens de bijbel heeft om met compassie zorg te dragen voor dieren".
 
 

 

Rorate Zoeken