Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Spanningen in contacten tussen gereformeerden niet weg

Spanningen in contacten tussen gereformeerden niet weg
NUNSPEET (RKnieuws.net) - Een koerswijziging van de christelijk-gereformeerden in hun contacten met vrijgemaakt-gereformeerden lijkt er niet in te zitten. Het voorstel aan de christelijk-gereformeerde synode is om nog geen stappen te zetten tot federatieve samenwerking.
Het gaat om het zogeheten "federatief groeimodel", waarbij de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) geleidelijk zouden toegroeien naar vormen van eenheid zonder meteen te fuseren. Over dit groeimodel wordt al lang gesproken. Op de synodetafel van de christelijk-gereformeerden ligt echter het voorstel dit model 'vooralsnog' niet in te voeren.
 
 

 

Rorate Zoeken