Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Joodse organisatie boos over zaligverklaring Emmerich

Joodse organisatie boos over zaligverklaring Emmerich
NEW YORK (Rknieuws.net) - De Joodse Anti-Defamation League is ontstemd over de komende zaligverklaring van de de Duitse mystica Anna Katharina Emmerich (1774-1824). Mel Gibsons omstreden film The Passion of the Christ is mede gebaseerd op de visioenen die zij op haar langdurig ziekbed had.
De Anti-Defamation League is een Amerikaanse organisatie die strijdt tegen antisemitisme. Eerder had de ADL kritiek op vermeende antisemitische tendensen in Gibsons film. “In een tijd waarin Joden bezorgd en gedesillusioneerd zijn door de “Passion of the Christ” van Mel Gibson, zijn wij van mening dat de zaligverklaring van Anna Katharina Emmerich schade zou toebrengen aan Joods-Christelijke relaties”, aldus Abraham H. Foxman, hoofd van de joodse Anti-Defamation League.

'Antisemitisme in haar naam'

In verschillende brieven aan belangrijke kerkelijke functionarissen in Duitsland en het Vaticaan, geeft de ADL blijk van haar bezorgdheid en vraagt om de mogelijke gevolgen voor Joods-Christelijke verhoudingen als een “zeer belangrijke factor in de zaligverklaring” te overwegen.

“Wij respecteren het feit dat de zaligverklaring volledig binnen de verantwoordelijkheid van de kerk valt en we begrijpen dat Emmerich voor erkenning is voorgedragen vanwege haar deugdzame leven en hoe ze anderen in geloof wist te sterken ondanks haar ziekte,” zo zei Foxman. “Maar het staat vast dat naast de hulp die zij aan haar geloofsgenoten bood, haat en antisemitisme in haar naam zijn gevoed.” (EE)
 
 

 

Rorate Zoeken