Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Wereldwijde ontwikkeling moet menselijk, integraal en blijvend zijn

Wereldwijde ontwikkeling moet menselijk, integraal en blijvend zijn
VATICAAN (RKNieuws.net) – Kardinaal Renato Martino, voorzitter van de pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede, is in Londen waar hij 16de Banking Conference toesprak, een jaarlijkse bijeenkomst, georganiseerd door de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Groot-Brittannië, waar toonaangevende bankiers uit de hele wereld bijeenkomen. Het thema van deze conferentie is: “Is er een Europees model voor wereldwijde economische en sociale groei?”
In zijn voordracht besprak de kardinaal de mogelijkheden om de ontwikkeling in de wereld menselijker, integraler, blijvender en gekarakteriseerd door solidariteit te maken. Hij stelde de noodzaak voor meer samenwerking bij ontwikkeling, hierbij opmerkend dat op dit moment “de ontwikkeling leidt onder de bureaucratie, die een grote belasting legt op de ontvangende landen om te voldoen aan de eisen van supervisie en evaluatie door de donoren.”

Er is meer geld nodig voor ontwikkeling meldde de kardinaal. “Verschillende regeringen wijzigen hun beleid significant in die richting, met de morele steun van de Heilige Vader en de Heilige Stoel.” Kardinaal Martino besloot zijn toespraak door te benadrukken dat “de ontwikkelingsmethoden niet de buitengewone rijkdom en diversiteit in Europa moet reduceren.”
 
 

 

Rorate Zoeken