Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zambiaanse bisschoppen willen afschaffing doodstraf

Zambiaanse bisschoppen willen afschaffing doodstraf
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Twaalf katholieke bisschoppen in Zambia vragen in een gemeenschappelijke oproep de afschaffing van de doodstraf in hun land.
De laatste terechtstellingen in Zambia dateren uit 1997. Dat gebeurde toen onder de toenmalige president Frederick Chiluba.

"Wij vragen dat de doodstraf uit de grondwet geschrapt wordt", schrijven de kerkleiders.

President Levy Mwanawasa heeft zich steeds gekant tegen de doodstraf, maar maakte tegelijk ook duidelijk dat hij niet van plan is die ook effectief af te schaffen.

Volgens de bisschoppen is de opstelling van een nieuwe grondwet een goede gelegenheid om de doodstraf definitief te schrappen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken