Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kloosterregel niet opnieuw uitvinden

Kloosterregel niet opnieuw uitvinden
ROME (KerkNet/VID) - Oversten van religieuze orden en congregaties moeten het niet als hun taak zien om de regel van de stichter van hun gemeenschap te herschrijven, maar wel om die te interpreteren volgens de historische situatie waarin die beleefd wordt.
Dat schrijft de jezuïet Maurice Costa, in het recentste nummer van het jezuïetentijdschrift “Civilta Cattolica”.
Volgens pater Costa verwacht de kerk van de oversten niet dat ze de regel hermaken en zich gaan gedragen als een soort nieuwe stichter. Wel moeten ze hun orde of congregatie helpen groeien en ontwikkelen zonder die opnieuw uit te vinden.
Volgens de jezuïet is de regel een hulpmiddel, waarin de normen, de principes en de aanwijzingen geïncarneerd en toegelicht worden. De jezuïet besluit: “De regel vernieuwen kan dan beteken dat men op een nieuwe manier kijkt naar de eigen levensregel”.

Bron: KerkNet-Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken