Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Breuk in Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Kampen

Breuk in Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Kampen
KAMPEN (Nederlands Dagblad/RKnieuws.net)- Negen leden van de voormalige kerkenraad van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Kampen gaf geen gehoor aan het besluit van de classis om zich terug te trekken. Ze hebben afgelopen zondag in het Ichthuscollege eigen diensten belegd.

´Verstoorde verhoudingen binnen de brede kerkenraad´ vormen volgens de classis aanleiding tot de gedwongen terugtreding. De groep van negen spreekt echter over achterliggende ´visieverschillen´ inzake het jeugdbeleid, de prediking, shopgedrag en de bediening van de tucht in bepaalde gevallen.

De negen vormen een minderheid binnen de voormalige kerkenraad. Onder hen bevinden zich ds. E.Hoogendoorn, vijf ouderlingen en drie diakenen.
In een persbericht benadrukken zij zich níet los te maken van het kerkverband. Als bewijs daarvan voert de groep aan dat ze in beroep gaat bij de eerstkomende provinciale synode.
 
 

 

Rorate Zoeken