Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Strafrechtelijk onderzoek naar Jomanda

Strafrechtelijk onderzoek naar Jomanda
AMSTERDAM (RKnieuws.net) - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar Jomanda (Joke Damman). Dat meldt het NOS journaal.
Naast Jomanda worden nog een aantal andere alternatieve genezers en hulpverleners onder de loep genomen die betrokken waren bij de behandeling van de in 2001 overleden actrice Sylvia Millecam.

Het zelfverklaarde medium Jomanda zou Millecam hebben misleid door haar te zeggen dat ze geen borstkanker had. Millecam liet zich daarom niet behandelen, en overleed aan de gevolgen van de ziekte.

In februari deed de Inspectie van de Gezondheidszorg aangifte tegen Jomanda en tevens tegen zouttherapeut K.B., paragnoste A.A. en arts C.B.

De moeder van Sylvia Millecam is tegen vervolging van Jomanda. Dat liet ze weten ten tijde van de aangifte door het IGZ in februari. Volgens haar ging haar dochter ook naar reguliere artsen om zich te laten onderzoeken. Ze wil niet dat door de procedure het overlijden van Sylvia Millecam opnieuw wordt opgerakeld.
 
 

 

Rorate Zoeken