Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus ontmoet leden theologische commissie

Paus ontmoet leden theologische commissie
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Joannes Paulus II heeft donderdag de leden van de Internationale Theologische Commissie, die momenteel onder leiding van kardinaal Ratzinger voor hun jaarlijks overleg in Rome samen zijn, ontmoet.
De paus ging in op een van de thema's waarover overlegd wordt: kinderen die overlijden voordat ze gedoopt zijn. Hij onderstreepte dat dit niet alleen een geïsoleerd theologisch probleem is, maar dat daarbij veel meer aspecten betrokken zijn, zoals de universele heilswil van God, de uniciteit van de Christus, de rol van de Kerk, de sacramententheologie en de leer van de erfzonde.

Joannes Paulus II had ook veel aandacht voor het tweede belangrijke thema: de natuurwet. Hij onderstreepte in dat verband dat de Kerk er steeds van overtuigd is geweest dat de mens dankzij de rede in staat is de fundamentele waarheden over zijn leven en bestemming en zijn opdracht in dit leven te achterhalen. Volgens de paus is het herhalen van die waarheid van groot belang voor de dialoog met mensen van goede wil en voor het samenleven op basis van een gemeenschappelijke ethiek. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken