Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Jeugd houdt veiling voor kerk in Damwoude

Jeugd houdt veiling voor kerk in Damwoude
DAMWOUDE (RKnieuws.net) - De jeugd van de Gereformeerde Kerk in Damwoude gaat actie voeren voor onderhoud aan het kerkgebouw aan de Voorweg. Zaterdag is er onder meer een veiling van goederen en diensten, die beschikbaar zijn gesteld door gemeenteleden. Daarnaast zijn er tevens andere activiteiten, van een volleybaltoernooi tot een rommelmarkt.
Met het vernieuwen van het voegwerk van de kerk is een bedrag van 18.000 euro gemoeid. De commissie van beheer schakelde de jeugd in en legde bij hen de vraag neer of zij actie zou kunnen voeren. "Net op dat moment kwam de jeugd zelf met het aanbod om iets concreets te gaan doen”, vertelt jeugdouderling Gerrie de Haan. "Dat was makkelijk samen te brengen.”

De veiling begint zaterdag om 18:00 uur in de tent bij het kerkgebouw. Iedereen mag een bod doen op goederen zoals een schilderij, een brievenbus, een douchekachel en meer.
 
 

 

Rorate Zoeken