Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe abt: ´Ik had graag kinderen gehad´

Nieuwe abt: ´Ik had graag kinderen gehad´
GRIMBERGEN (RKnieuws.net) - Het Nieuwsblad bracht zaterdag onder de kop 'Ik had graag kinderen gehad' een interview met de kersverse abt Eric De Sutter (40) van de norbertijnerabdij van Grimbergen. Eric De Sutter is de jongste abt van Vlaanderen.
"Ik heb mijn twijfels bij mensen die nooit twijfelen aan hun keuze" vertelt de abt. "Maar ik heb geleerd niet alles te willen in het leven. Aan mijn keuze zijn er consequenties zoals het celibaat en het feit dat ik kinderloos zal blijven. Terwijl ik doodgraag kinderen zie. Toen al mijn vrienden trouwden en kinderen kregen, was het wel even op de tanden bijten. Ook God is niet altijd een evidentie in mijn leven. Soms is Hij de grote afwezige. En dan denk je wel eens: waarop verwed ik mijn leven". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken