Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ariënsprijs voor diaconie naar noodopvang uitgeprocedeerde asiezoekers

Ariënsprijs voor diaconie naar noodopvang uitgeprocedeerde asiezoekers
DOETINCHEM (RKnieuws.net) - Op zaterdag 9 oktober werd in De Huet in Doetinchem de Ariënsprijs voor diaconie uitgereikt. Kardinaal Simonis overhandigde de prijs - een geldbedrag van 2000 euro - aan de parochiële werkgroep "Noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers".
"De werkgroep heeft als een steen in de vijver gewerkt naar de grotere oecumenische stichting Noodopvang Achterhoek", aldus John Brohm, staffunctionaris voor diaconie in het Aartsbisdom Utrecht.

De prijs heeft volgens de initiatiefnemers een tweeledig doel. Het is een soort stimuleringspremie voor initiatieven op het terrein van diaconie waarvoor anders geen geld is, en de prijs kan gezien worden als een instrument om diaconie meer publiciteit en aandacht te geven in de geloofsgemeenschap.

Alphons Ariëns

Verschillende groepen en projecten waren voor de prijs genomineerd. Tijdens de dag werden alle deelnemers geïnterviewd en hun ingezonden diaconale project becommentariëerd door Drs. Hub Crijns, de vice voorzitter van het Ariënscommittee.

De diakonale prijs is vernoemd naar de priester Alphons Ariëns. In de eerste helft van de vorige eeuw toonde Ariëns een grote betrokkenheid bij de in armoede verkerende arbeidersgezinnen in Twente.
 
 

 

Rorate Zoeken