Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Opnieuw aanslag tegen oecumenisch patriarchaat

Opnieuw aanslag tegen oecumenisch patriarchaat
ISTANBOEL (RKnieuws.net) - Onbekenden hebben eind vorige week opnieuw een handgranaat gegooid naar de kerk en het klooster van het Oecumenische Patriarchaat in Istanboel. Daarbij sneuvelden enkele ramen, maar raakte niemand gewond. De aanslag was al de tweede op rij in minder dan een maand tijd. Van de daders is geen spoor.

Istanboel, dat vroeger bekend stond als Constantinopel, was tot in 1453 het centrum van het orthodoxe christendom en tot op de dag van vandaag wordt het gezag van de oecumenische patriarch door de meeste orthodoxe Kerken en meer dan 140 miljoen orthodoxen erkend.

De oecumenische patriarch Bartholomeus II wordt evenwel tot vandaag nog steeds niet officieel erkend door de Turkse overheid. Het patriarchaat werd al eerder geviseerd door nationalistische en moslim-extremistische Turken. (tb)


-------------------------------------------------------------------------------- 
 

 

Rorate Zoeken