Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Parochie Beek en Donk bundelt krachten op centraal parochiecentrum

Parochie Beek en Donk bundelt krachten op centraal parochiecentrum
BEEK EN DONK (RKnieuws.net) – Vrijdag is het nieuwe parochiecentrum van de parochie Beek en Donk ingezegend. In het parochiecentrum, in de pastorie van de Michaëlkerk (foto), zijn het secretariaat, de ledenadministratie, de werkkamers van de pastores en het documentatiecentrum ondergebracht.
Daarnaast biedt het centrum, dat vijf vergaderruimtes telt, onderdak aan de ruim driehonderd vrijwilligers die binnen de Beek en Donkse parochie actief zijn. Een aantal vrijwilligers heeft het parochiecentrum een grondige opknapbeurt gegeven. Het ziet er fris uit. Alle vertrekken zijn geschilderd en opnieuw ingericht.

Clubhuis

Volgens pastor De Coninck is het parochiecentrum het ’clubhuis’ van de parochie, die twee kerklocaties heeft: een goede werkplek waar hij met plezier naar toe gaat. "Het voordeel van deze centrale plek is dat de krachten zijn gebundeld. Ook is het pretttig dat er een uitgebreidere staf aanwezig is die de mensen kan helpen of te woord kan staan."

Met zoveel vrijwilligers bruist het parochiecentrum van de activiteiten. Iedere dag is er wel iets te doen en op sommige avonden vergaderen meerdere groepen in het gebouw.

Eén parochie, twee kerken

Vice-voorzitter Bert Vogels benadrukt dat er nog steeds sprake is van één parochie met twee kerken. De werkgroepen zijn toegespitst op activiteiten in de Beekse en in de Donkse kerk. Beide kerken worden opengehouden. Voor het parochiebestuur is het echter een hele opgave om de gebouwen - beiden Rijksmonumenten- in stand te houden, vooral financieel.

"Om dit te bewerkstelligen is de gezinsbijdrage een noodzakelijke bron van inkomsten. Daarom zou het fijn zijn als meer mensen hieraan meedoen. Het geld hiervoor zal uiteindelijk toch door de gemeenschap moeten worden opgebracht"
 
 

 

Rorate Zoeken