Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Protest tegen bekogeling van Mariabeeldjes

Protest tegen bekogeling van Mariabeeldjes
BRUGGE (RKnieuws.net) - Groot protest in Brugge. Een kermiskraam waar je plaasteren Mariabeeldjes kan bekogelen met stenen, is echt te grof, stelt het Comité Brugge Mariastad, meldt Het Laatste Nieuws vandaag.
Het kraam is een kunstwerk van Peter Puype voor de tentoonstelling 'That's All Folks' in de Brugse stadshallen. En daar is nog iets anders te zien: zo beeldt Guma Guar de paus af die Elton John onthoofdt en kunstenaar André Stus toont de dalai lama in een pausenoutfit.

Het comité eist dat de stad de tentoonstelling zonder pardon sluit. "Toegegeven, het is niet het meest smaakvolle kunstwerk op de expo, maar de realiteit in de wereld is soms veel wreder", verdedigt cultuurschepen (wethouder) Yves Roose de expo. "Het gooien met stenen naar Maria is trouwens opgehouden zodat we zeker geen reden zien voor een sluiting."
 
 

 

Rorate Zoeken