Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe protesten tegen oorlog, vier doden in Jemen

Nieuwe protesten tegen oorlog, vier doden in Jemen
SAN’A (RKnieuws.net) – Wereldwijd is geprotesteerd tegen de oorlog in Irak. Bij een demonstratie in Jemen zijn vier mensen omgekomen, vele anderen raakten gewond. Dit meldt CNN, afgaande op ooggetuigen.
Na het vrijdagse gebed gingen 2000 mensen naar de Amerikaanse ambassade in de Jemense hoofdstad San’a. Toen de demonstranten het gebouw wilden bestormen zette de politie traangas. Dat werkte niet, en de politie begon te schieten. Vier mensen werden dodelijk geraakt door de kogels.

In de Verenigde Staten werd in diverse steden gedemonstreerd. Honderd demonstranten werden opgepakt in Washington omdat ze de weg blokkeerden.

In Jordanië, Bahrein, de Palestijnse gebieden en Libanon waren er diverse woedende protesten tegen de Verenigde Staten en haar bondgenoten. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken