Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Iraakse katholieken wijden land toe aan Maria

Iraakse katholieken wijden land toe aan Maria
BAGDAD (RKnieuws.net) - Slechts enkele uren voordat de hevige bombardementen op de stad losbarstten, hebben katholieken het land toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria. Dit gebeurde voor een beeld van de Maagd Maria, Koningin van de Vrede, tijdens een dienst in de Sint Jozefkathedraal van Bagdad.
Het Mariabeeld, dat oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstig is, is de laatste dagen vanuit het noorden van Irak naar Bagdad gebracht. In alle kerken op de route kwamen er grote hoeveelheden mensen samen om Maria te vragen om haar bescherming.

De viering in de Jozefkathedraal werd bijgewoond door katholieken van de Chaldese, de Latijnse, de Syrische en de Armeense ritus. Ook waren er vertegenwoordigers uit de Syrisch-orthodoxe en de Assyrische kerk. Veel Iraakse bisschoppen en patriarchen waren bij de viering aanwezig.

Slechts enkele uren nadat met de toewijding de bescherming van Maria was afgesmeekt, barstte boven Irak het enorme bombardement los waarmee de legermacht onder leiding van de Verenigde Staten het regime van Saddam op de knieën probeert te krijgen. De hele nacht werden verschillende steden zwaar gebombardeerd. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken