Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Wereldraad van Kerken eist vrije doorgang humanitaire hulp

Wereldraad van Kerken eist vrije doorgang humanitaire hulp
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De Wereldraad van Kerken roept op om voedsel niet als een wapen in te zetten en de veilige doorgang van de humanitaire hulp in Irak te garanderen. Dat meldt het Romeinse persagentschap FIDES.
,,Nu de oorlog in Irak bijna gedaan lijkt, blijft de bezorgdheid om de bevolking. Vele van de 1,7 miljoen inwoners van een stad als Basra hebben nauwelijks voedel en drinkbaar water. Dit is een onhoudbare en onaanvaardbare situatie. Ze zet niet alleen het leven van burgers op het spel maar het schept ook een situatie waarin de coalitietroepen en hun regeringen kunnen beschuldigd worden van mogelijke schendingen van de Conventie van Genève, aldus de Wereldraad van Kerken. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken