Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bidden voor de vrede via internet

Bidden voor de vrede via internet
NAPELS (RKnieuws.net) - In Napels is een online-groep van start gegaan waarin gebeden wordt voor de vrede. Via de website worden teksten aangeboden om te bidden. Bovendien worden er mensen aangezocht om zich ertoe te verplichten om een bepaalde tijd en op een bepaalde dag te bidden. Zo wordt uiteindelijk onophoudelijk voor de vrede gebeden. Het initiatief is bekend gemaakt door VIDIMUS DOMINUM (Wij hebben de Heer gezien), de persdienst van de religieuzen.
Initiatiefnemer is de Italiaanse pater Antonio Rungi, passionist en moraaltheoloog. Volgens Rungi gaf de oorlog in Irak een extra impuls aan het initiatief, al is het de bedoeling dat er voor alle oorlogen gebeden wordt. De theoloog zorgt er ook voor dat er via het internet telkens een aanbod van suggesties is voor mensen die aan het project meewerken. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken