Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Oeganda: toestand onhoudbaar, aldus missionarissen

Oeganda:  toestand onhoudbaar, aldus missionarissen
BRUSSEL (RKnieuws.net) - ,,Wij zijn totaal ontmoedigd. Wij kunnen niet meer. Doe iets. Onze bevolking is aan het sterven´´: dat hebben missionarissen dinsdag vanuit Kitgum (Noord-Oeganda) gemeld aan het katholieke persagentschap MISNA. Volgens de geestelijken zaaien de rebellen van het LRA elke dag en nacht terreur in de
rurale gebieden en brengen er vernielingen aan. ,,Indien onze mensen niet worden doodgeschoten komen ze om van honger want in dergelijke omstandigheden kunnen de velden niet bewerkt worden en kunnen er geen humanitaire hulpgoederen verdeeld worden´´.

De missionarissen klagen de voortdurende schendingen van de mensenrechten aan in de districten Gulu, Kitgum en Pader. Zij verwijten de internationale gemeenschap helemaal geen interesse te hebben voor wat er al jaren in Noord-Oeganda gebeurt.

Volgens de missionarissen is het regeringsleger niet opgewassen tegen de rebellen en niet bekwaam de veiligheid van de bevolking te garanderen. De missionarissen stellen ook dat massa´s kinderen s´avonds naar de missieposten afzakken uit vrees ontvoerd te worden door de rebellen. Volgens de missionarissen moet de internationale gemeenschap dringend druk uitoefenen op de betrokken partijen om een einde te maken aan
het lijden van de bevolking. ,,Gebeurt dit niet dan zal onze
bevolking volledig van de kaart geveegd worden´´, aldus de
missionarissen. ,,Voor ons en voor de bevolking is het alle
dagen Goede Vrijdag´´, zo stellen de missionarissen tenslotte nog. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken