Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschop leidt overgangsraad Guinee-Bissau

Bisschop leidt  overgangsraad Guinee-Bissau
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Bisschop José Camnate Na Bissign van Bissau zal de nationale overgangsraad leiden, die het land na de staatsgreep van afgelopen zondag op weg moet zetten naar een nieuwe toekomst. Dat meldt het katholieke persagentschap MISNA.


De nieuwe president is kolonel Verissimo Seabra Correia. Hij had maandagnacht een ontmoeting met vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. In een communiqué noemden ze na hun bijeenkomst de staatsgreep al bij al de beste oplossing om uit de impasse te geraken, die ontstaan was na de institutionele crisis. Het comité zal ook een document uitwerken dat nog van de week aan de internationale pers wordt voorgesteld. Bedoeling is wel dat het land op langere termijn alleszins terugkeert naar de democratie, zoals dat ook door de ECOWAS geëist wordt. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken