Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Miloslav Vlk waarschuwt tegen ‘islamisering’ Europa

Kardinaal Miloslav Vlk waarschuwt tegen ‘islamisering’ Europa
PRAAG (RKnieuws.net) - Kardinaal Miloslav Vlk, aartsbisschop van Praag, heeft dinsdag op zijn website www.kardinal.cz gewaarschuwd tegen de 'islamisering' van Europa, dat volgens hem zijn christelijke wortels 'verloochent'.
"Indien de christenen niet wakker worden zou het kunnen dat de islamisering zich doorzet', aldus de 77- jarige kardinaal. "Als Europa niet anders tegen zijn christelijke wortels aankijkt, zal Europa islamiseren", voegt hij eraan toe.

"Het leven van de Europeanen wordt systematisch ontdaan van zijn christelijke inhoud. De moslims zullen deze lege ruimte graag invullen', stelt kardinaal Vlk.

"De islam heeft Europa op het einde van de Middeleeuwen en bij het begin van de moderne tijden niet veroverd met oorlogswapens. De strijd wordt vandaag gevoerd met geestelijke wapens, die Europa niet bezit", aldus de kardinaal.

Kardinaal Vlk bood in 2007 zijn ontslag aan aan paus Benedictus XVI wegens het bereiken van de leeftijdsgrens. Volgens de Praagse pers maakt het Vaticaan deze week de naam van zijn opvolger bekend.
 
 

 

Rorate Zoeken