Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Dramatische terugval priesterwijdingen in Ierland zet ook dit jaar door

Dramatische terugval priesterwijdingen in Ierland zet ook dit jaar door
DUBLIN (RKnieuws.net) - Slechts 8 studenten van het Ierse nationale seminarie zullen dit jaar de priesterwijding ontvangen. Vorig jaar waren er nog 27 wijdingen.
Ierland kent de laatste jaren een dramatische terugval in het aantal kandidaten voor het priesterschap. De 26 bisdommen zagen zich daardoor al genoodzaakt om alle lokale priesteropleidingen op te heffen en één landelijk seminarie op te richten.

Volgens Kevin Doran, die namens de Ierse bisschoppen de roepingenpastoraal coördineert, zijn er veel verschillende redenen voor de enorme terugval, waaronder "een terughoudendheid in de maatschappij om verbintenissen voor langere tijd aan te gaan" en een "algemene geloofsafval". (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken