Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

EU-Grondwet: 7 lidstaten eisen een verwijzing naar christelijke wortels Europa

EU-Grondwet: 7 lidstaten eisen een verwijzing naar christelijke wortels Europa
MADRID (Kath.net/ACI/RKNieuws.net) - Afgelopen vrijdag werd een brief gestuurd naar de Ierse EU-voorzitter, waarin gevraagd wordt om in de EU-grondwet een verwijzing op te nemen naar de christelijke wortels van Europa.
De woordvoerder van de Poolse minister van buitenlandse zaken, Boguslaw Majewski, heeft bekend gemaakt dat zeven EU-landen op vrijdag 21 mei een brief hebben gestuurd, waarin geëist wordt dat in de preambule van de nieuwe EU-grondwet een expliciete verwijzing wordt opgenomen naar de christelijke wortels van Europa. De brief is gericht aan de Ierse voorzitter van de EU en werd ondertekend door de lidstaten Italië, Tsjechië, Portugal, Litouwen, Malta, Slowakije en Polen. De lijst van ondertekenaars "is nog niet lang. Wij hopen dat andere landen zich aansluiten bij ons initiatief" zei Majewski.
 
 

 

Rorate Zoeken