Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Geweld na Oranjemarsen nabij Belfast

Geweld na Oranjemarsen nabij Belfast
BELFAST (RKNieuws.net) - Radicale katholieken zijn maandag in het noorden van de Noord-Ierse hoofdstad Belfast in botsing gekomen met Britse politieagenten en soldaten.
De katholieke activisten koelden hun woede over de protestantse Oranjemarsen, die door het hele land werden gehouden. Zeker 25 agenten raakten gewond. Ook buiten Belfast deden zich ongeregeldheden voor.

Mars ter ere van stadhouder Willem III

De Oranjemarsen van maandag vormden het hoogtepunt van het marsseizoen dit jaar. De optochten van de radicale protestanten, ter ere van stadhouder Willem III, zorgen elk jaar voor veel onvrede onder de katholieken, omdat de marsen ook door katholieke wijken lopen.
 
 

 

Rorate Zoeken