Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Roermond: Open Kloosterdag en Roepingenzondag

Op zondag 11 mei wordt in de Kerk Roepingenzondag gevierd. Wereldwijd wordt op deze dag in de kerken en kloosters speciaal gebeden voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat, religieuze en godgewijde leven. In de Roermondse kathedraal is er die dag een gebedsmiddag met geroepenen die om 16.00 uur wordt afgesloten met een vesperviering door bisschop Wiertz. Daags tevoren, op zaterdag 10 mei, wordt landelijk een zogeheten Open Kloosterdag gehouden, waarbij ook een aantal Limburgse kloosters de deuren open zet voor bezoekers.

Roeping

Om mensen te interesseren voor een ambt of functie in de Kerk, organiseren de Nederlandse bisdommen jaarlijks rond Roepingenzondag een gezamenlijke campagne om het werk in de Kerk onder de aandacht te brengen. Thema is dit jaar 'Volg Mij! Ik ben de Goede Herder' en wordt onder meer ondersteund met een campagneposter met een afbeelding van een icoon. Meer informatie over de campagne is te vinden op de site: www.roepingenzondag.nl.

Rolduc

Het bisdom Roermond kent diverse opleidingen tot een pastoraal ambt en/of kerkelijke functie. Het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade (foto) leidt de nieuwe priesters op. In Rolduc is ook het theologisch instituut gevestigd. Dit is een weekendopleiding katholieke theologie voor hen die in de Kerk willen gaan werken als permanent-diaken, priester (op rijpere leeftijd), pastoraal werker (m/v) in parochies of geestelijk verzorger (m/v) in instellingen.

Catechisten

In Roermond is de catechistenopleiding Kairos gevestigd, die vrijwilligers opleidt voor pastoraal werk in parochies. Uitgebreidere informatie over opleidingen tot kerkelijke ambten en beroepen kan verkregen worden via www.rolduc.nl en www.catechistenopleiding.nl

Kloosters

In Limburg zijn er daarnaast diverse kloosters en bezinningshuizen. Via een speurtocht op internet zijn deze makkelijk te vinden en ook kan iemand door een gesprek met de plaatselijke parochiepriester of een bezoek aan een concreet klooster op weg geholpen worden. Op de site www.openkloosterdag.nl is te zien welke kloosters op 10 mei voor het publiek geopend zijn.

Bisdom Roermond

 
 

 

Rorate Zoeken