Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bomvolle kerk bij afscheid pastoraal werkster Fleringen

Bomvolle kerk bij afscheid pastoraal werkster Fleringen
FLERINGEN - In een bomvolle parochiekerk werd zaterdagavond op indrukwekkende wijze afscheid genomen van pastoraal werkster Ria Mensink-Timmerhuis, als eerste verantwoordelijke pastor voor de parochie Fleringen. Dat meldt TC/Tubantia.
Ruim dertien jaar heeft zij zich met hart en ziel ingezet voor deze parochie. Helaas is de pastor vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt haar werkzaamheden drastisch te beperken. In een open koets arriveerde ze met echtgenoot bij de prachtig versierde kerk.

In de viering, waarin Mensink voorging met als thema 'Verder groeien in geloof' stond de boom centraal. De boom als symbool voor de parochie. Een levendige parochie, zoals bleek uit de overweldigende belangstelling vanuit alle geledingen van deze parochie. De grote groep kinderen die de kinderwoorddienst hadden bezocht, verrasten de pastor met een boeket eigengemaakte bloemen.

Door de parochie werd de pastor een reischeque aangeboden. Afgevaardigden van kerkbestuur, stuurgroep, pastoresteam, gemeentebestuur en de dorpsraad roemden haar inzet en haar vermogen tot bindend samenwerken.
 
 

 

Rorate Zoeken